Menü Bezárás

Manus -őrköi cigánytalálkozó 2016

A Lármafa Egyesület 2016 október 1.-2. között szervezi meg a Manus őrkői cigánytalálkozót a sepsiszentgyörgyi Városi Stadionban.
A fesztivállal szeretnénk terepet teremteni egy olyan találkozásnak, amely résztvevői -látszólag- egymástól távol álló, egymást nem ismerő szociális körökből érkeznek. Behatárolódás és karakteresedés helyett határokat bontunk egy valódi találkozás vágyával.
Első sorban táncra és zenélésre építve, nyelvekre, melyek megszólaltatásában a cigányság igazán beavatott. Ezen túl meg beszélgetések, képzőművészeti tárlatok, színház és filmvetítések által kezdeményezünk egy kölcsönös tanulást, ráismerést, újrafedezést és visszatalálást ismert és ismeretlen területekre.
Célunk sokkal inkább kíváncsiság, mint cél ezen közösség önmagára ismerésére és az ebből kibomló öntudat megmutatkozására, amelynek nem több, mint részesei és látói lehetünk.

” Az év alterbulija, avagy semmit nélkülük: őrkői cigánytalálkozó”

Sepsiszentgyörgy nemcsak arról híres, hogy itt fordítják a legtöbb pénzt a lakosság számarányához viszonyítva a kulturális programokra, hanem arról is, hogy székelyföldi viszonylatban talán egyedülállóan gazdag, sokszínű és pezsgő civil élet, önszerveződések inkubátora. Ez utóbbira az egyik idei példa az első ízben megszervezett Manus őrkői cigánytalálkozó, amit helyi magyar és roma emberek szerveztek elsősorban maguknak, azaz saját közösségeiknek a város perifériáján lévő Őrkőn. Ilyen egyszerű volt a cél: „Először álltunk össze mi, magyarok és cigányok megteremteni egy olyan alkalmat, ahol szórakozhatunk és tanulhatunk együtt és egymástól.” A Lármafa Egyesület kezdeményezte, és sokan támogatták megvalósulását; a folytatásra pedig nemcsak igény, hanem ígéret is mutatkozik. Várjuk a 2017-es kiadást! “

– a Transindex.ro portálról


 A 3SZÉK.ro

mégegyszer

 A 3SZÉK.ro

és a juhtúb

 YOUTUBE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük